Meniu Închide

Cele mai frecvente cauze pentru care Facebook îți respinge reclamele

Reclame pe Facebook respinse

În cazul în care ai încercat să rulezi reclame pe Facebook, cel mai probabil ai întâmpinat măcar o dată o problemă. Fie ceva nu a mers, fie Facebook ți-a respins reclama.

Ca orice platformă publicitară, Facebook are un set de reguli și politici de publicitate pe care utilizatorii trebuie să le respecte pentru a evita respingerea reclamelor. Iată câteva dintre cele mai frecvente cauze pentru care Facebook respinge reclamele:

Conținut inadecvat

Facebook interzice reclamele care conțin conținut inadecvat sau ofensator, inclusiv imagini sau texte care ar putea fi considerate vulgare sau violente. Acest lucru include și reclamele care promovează discriminarea, ura, violența sau alte comportamente negative. De asemenea, Facebook nu permite reclamele care promovează produse sau servicii ilegale sau care încalcă drepturile de autor. Dacă reclama nu respectă aceste politici, poate fi respinsă.

Dar probabil nu acesta este cazul tău, deși s-a mai întâmplat ca algoritmii Facebook să interpreteze greșit imagini și să le respingă, deși ele nu conțineau nimic problematic.

Landing page inadecvat

O altă cauză comună pentru respingerea reclamelor Facebook este legată de pagina de destinație a reclamei. Dacă pagina de destinație nu este în conformitate cu politicile Facebook, reclama poate fi respinsă. De exemplu, o pagină de destinație care nu funcționează, care conține redirecționări, care are conținut inadecvat, link-uri nefuncționale sau conținut care induce în eroare utilizatorii poate fi motivul pentru care reclama este respinsă.

Limbaj interzis

Facebook interzice anumite cuvinte și fraze în reclame, inclusiv cele care conțin limbaj vulgar, obscen sau ofensator. Utilizatorii trebuie să fie atenți la cuvintele pe care le folosesc în reclame și să se asigure că acestea respectă politicile Facebook.

Fără conținut explicit

Fără nuditate, sex, aluzii la sex, poziții interpretabile, “prea multă piele” (!?), părți ale corpului individuale (dentiștii sunt supărați, și pe bună dreptate, se pot respinge reclamele cu guri zâmbitoare – nouă, la Webgrow, ni s-a întâmplat asta o dată); statuile și picturile sunt acceptate cu condiția să nu facă trimitere excesiv la cele menționate anterior.

Folosirea greșită sau abuzivă a mărcii Facebook

În setul său de politici de publicitate care reglementează ceea ce este permis și ceea ce nu este permis în reclamele de pe platforma sa, Facebook scrie că denumirile sale de marcă (Facebook, Instagram, Meta etc) trebuie scrise și prezentate într-un anume fel.

 • Nu prescurta! (Nu FB, IG etc)
 • Nu le scrie la plural! (Nu “Facebookurile noastre”)
 • Nu scrie cu inițială mică! (Nu facebook, nu instagram)
 • Nu pune logo Facebook în vizual!

În concluzie, pentru a evita respingerea reclamelor pe Facebook, utilizatorii trebuie să fie atenți la conținutul și textul reclamelor lor, să se asigure că pagina de destinație este în conformitate cu politicile Facebook, să evite limbajul interzis și să respecte politicile de publicitate ale platformei. Prin respectarea acestor reguli, utilizatorii își pot crește șansele de a avea reclamele aprobate de Facebook și de a ajunge la publicul lor țintă.

Iar dacă ai dubii legat de reclamele tale, dă-ne un semn.

  Nume persoană fizică sau denumire persoană juridică*

  Adresă de email*

  Telefon:

  Subiectul mesajului

  Mesaj

  *Important! Pentru a putea trimite un mesaj este necesar:

  să citești politica de confidențialitate și cookies

  și să bifezi caseta corespunzătoare, mai sus.

  Acceptarea comunicărilor comerciale este opțională.

  Articol redactat cu ajutorul ChatGPT și Bing Images. Articolul a fost verificat pentru acuratețe și editat.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la WEBGROW, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: