Meniu Închide

Grafică website (shop) tshirt-expert.ch

Site-ul tshirt-expert.ch este un magazin online specializat de îmbrăcăminte și accesorii textile destinate pieței elvețiene. Brieful a fost cam așa: să fie prietenos și în culorile brandului, să nu fie sec, să nu fie greu de folosit și să nu creeze confuzie în mintea vizitatorului, ca multe dintre site-urile prezentului (fără efecte speciale, parallax, imagini-simbol care fac un website să arate artistic, dar să piardă din funcționalitate).

Am fost surprinși să aflăm că Elveția este destul de conservatoare la capitolul web (ca mai toată Europa, cu excepția estului), și că inovațiile nu sunt prea apreciate de publicul țintă al acestui site, ai cărui clienți sunt, în general, firme (care navighează pe site-uri de pe ecrane mari de laptop sau desktop și nu apreciază în mod deosebit grafica lucrată „mobile first”, cu texte scrise cu litere mari, informație concentrată și puțină și multe poze. Acest public vrea să vadă dintr-o privire produsele disponibile, să poată citi rapid detaliile tehnice și să poată comanda imediat produsul dorit, în cantitatea dorită, fără elemente care distrag atenția și fără să trebuiască să ghicească unde este meniul care oferă acces la conținutul dorit.

Așa că ne-am conformat și am lucrat grafica acestui site întocmai după cerințe și, adesea, chiar împreună cu Clientul, până când a fost totul gata. Acum site-ul e online și primește comenzi.