Meniu Închide

De ce te costă migrarea de la HTTP la HTTPS?

De ce te costa migrarea de la HTTP la HTTPS?

Dacă vrei să faci migrarea de la HTTP la HTTPS, este posibil să fii uimit/ă de costul destul de mare pe care îl implică în total această procedură – dacă este făcută ca la carte, migrarea site-ului de la HTTP la HTTPS presupune și alte costuri pe lângă cele evidente (obținerea unui certificat SSL, de exemplu), iar aceste costuri sunt, adesea, destul de mari.

De ce costă migrarea de la HTTP la HTTPS?

Dacă vrei să afli și de ce te costă atât, trebuie să știi că o astfel de operațiune nu schimbă doar o literă din URL-ul site-ului tău, ci presupune o serie de preparative și de pași care trebuie urmați pentru a asigura o migrare fără probleme. De exemplu, va trebui să ai patru (!) variante ale site-ului în Search Console. Și să regenerezi fișierul sitemap.xml. Să rescrii câte ceva în robots.txt. Să te ocupi și de „canonicalizare”. Și tot așa (nu, nu se termină aici).

A, și să verifici și să răsverifici tot ce ai făcut.

Poți alege să faci chiar tu unele operațiuni, poți să le delegi persoanei care se ocupă de site-ul tău „in-house” sau poți solicita unei agenții serviciul complet (ceea ce presupune să-i oferi acces de la Cpanel la Search Console, Analytics și AdWords). În orice caz, nu poți „sări” peste diversele operațiuni necesare, pentru că site-ul tău va avea de suferit.

Checklist – migrare de la HTTP la HTTPS

Pentru o listă completă, iată un document pe care l-a pus, cu generozitate, la dispoziția publicului pe Google Drive – HTTP to HTTPs Migration – SEO Checklist by @Aleyda »

Îl poți vizualiza direct în Drive sau îl poți descărca în diverse formate, fie ca să ai lista la îndemână să nu uiți ceva, fie ca să știi ce să ceri în caz că decizi (și ai nevoie) să faci o astfel de migrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la WEBGROW, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: