Meniu Închide

Domeniile .ro nu mai sunt pe viață

Rămăsesem singurii care plăteam numele de domenii cu extensia țării o singură dată și gata. De acum, lucrurile se schimbă și, indiferent dacă ne place sau nu, vom plăti, anual, o taxă de „înregistrare și mentenanță anuală” pentru domeniile .ro.

Nu era o chestiune de „dacă”, ci de „când”, pentru că – nu-i așa? – ne aliniem  de zor la standardele internaționale, iar țara noastră trebuia să intre și ea în rândul lumii. Cel puțin așa motivează ROTLD decizia de a obliga toți deținătorii de domenii .ro să plătească această nouă taxă, al cărei cuantum nu este încă anunțat, dar despre care ROTLD ne asigură că ne va informa la adresele de e-mail folosite pentru înregistrarea domeniilor (drept pentru care, și ei, dar și noi, vă recomandăm actualizarea acestora, în cazul în care este necesar).

De când se va plăti noua taxă anuală de „înregistrare și mentenanță” pentru domeniile .ro?

De la 1 iulie 2017.

Cum se va plăti noua taxă anuală de „înregistrare și mentenanță” pentru domeniile .ro?

Depinde de data la care ați înregistrat domeniul / domeniile. Pentru domeniile .ro înregistrate înainte de data de 1 iulie 2012, suma anuală se va plăti între 1 iulie 2017 și 1 octombrie 2017.

Pentru domeniile .ro înregistrate după 1 iulie 2012 și până la intrarea în vigoare a noii taxe anuale, adică până la 30 iunie 2017 inclusiv, tariful de mentenanță anual va fi achitat după exact 5 ani de la data înregistrării.

Cu alte cuvinte, dacă aveți domenii vechi, cumpărate de dinainte de iulie 2012, veți fi obligați să plătiți taxa de „înregistrare și mentenanță anuală” până pe 1 octombrie 2017. Anul acesta, adică. V-ați bucurat deja de ele de ceva vreme, deci veți începe să achitați taxa anuală imediat de cum se aplică. Dacă, însă, aveți domenii mai noi, luate după 1 iulie 2012, statul vă oferă o perioadă de grație de 5 ani, dar care nu este favorabilă tuturor. Spre exemplu, dacă aveți domeniul cumpărat din 2 iulie 2012, veți fi printre primii care vor plăti taxa vrând-nevrând, pentru că, pe 2 iulie 2017 se vor împlini cei 5 ani de la data înregistrării.

Acestea fiind zise, cum acest început de an este plin de surprize, vă vom ține la curent cu ce mai aflăm – așadar, urmăriți-ne pe Facebook sau reveniți mai des în site.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la WEBGROW, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: