Meniu Închide

Site de informare: ghidulpacientului.ro

Acest site de informare a presupus portarea pe WordPress a întregului conținut al site-ului vechi și schimbarea aspectului vizual prin instalarea unei teme grafice noi, selectate din baza de date gratuită pusă la dispoziție de WordPress. De asemenea, conform cu cererile Clientului și în funcție de funcțiile regăsite în site-ul vechi, care se doreau reproduse sau înlocuite cu alte mecanisme similare, am dotat rapid site-ul cu o serie de pluginuri (module) utile. Printre modulele instalate, pe lângă modulele nelipsite de securitate și SEO, am instalat: un modul care facilitează afișarea structurată a conținutului, un modul care ajută persoanele cu probleme de vedere să ajusteze dimensiunea literelor, un modul de social sharing, un modul pentru afișarea randomizată de citate și recomandări.

Portarea conținutului

Portarea conținutului a fost însă operațiunea care a necesitat cel mai mult timp, deoarece site-ul vechi avea o sumedenie de formatări, care nu au putut fi preluate ca atare în site-ul nou. Deși pare ceva simplu, preluarea formatată de conținut este una dintre cele mai laborioase operațiuni în cazul unui redesign și nu poate fi executată superficial, pentru că de preluarea corectă a conținutului depind și afișarea corectă a site-ului, dar și viteza de afișare / încărcare și lizibilitatea pentru vizitatori.

Mai mult despre portarea conținutului aici »

GhidulPacientului.ro este un site informativ care prezintă pacienților ghiduri medicale elaborate de specialiști, pentru a-i ajuta să înțeleagă corect, din surse de încredere și sigure, tot ce le este necesar de știut despre diverse boli și afecțiuni. Site-ul conține ghiduri structurate care sunt disponibile și în format PDF, și care pot fi descărcate de vizitatori și imprimate la nevoie, pentru cei care doresc să aibă la dispoziție materialele pe suport de hârtie.