Meniu Închide

Portarea conținutului

Portarea conținutului (sau preluarea conținutului) este operațiunea prin care se preia conținutul (text, imagini, fișiere PDF etc) dintr-un site și se mută în altul.

Când este necesară portarea conținutului?

Portarea conținutului este necesară atunci când site-ul vechi primește un redesign complet, care presupune și schimbarea platformei pe care operează (de exemplu, când de pe un site pe Joomla, sistem mai greoi, se trece pe WordPress, sistem mai ușor de administrat, personalizat și întreținut sau când de pe un site de tip blogulinexistentalwebgrow. wordpress. com se trece pe domeniul propriu, de tipul webgrow.ro).

Cum se face portarea conținutului?

Portarea conținutului se poate face automat:

  • (dacă există în site-ul nou și în cel vechi funcții de import/export compatibile între ele sau
  • dacă există pluginuri destinate compatibilizării sau
  • dacă un programator realizează un program special prin care extrage conținutul din site-ul vechi și în inserează în site-ul nou.

parțial automat:

  • dacă este parțială compatibilitatea între platforme sau
  • dacă exportul / importul nu rezolvă tot conținutul sau
  • dacă nu se poate algoritma perfect operațiunea de automatizare,

caz în care unele elemente de conținut (imagini, fișiere PDF etc) necesită verificare și portare manuală și eventual și formatare (boldări, alinieri etc) sau curățarea formatărilor și reformatare.

manual:

  • dacă preluarea conținutului din site-ul vechi nu se poate automatiza, iar totul trebuie mutat manual și formatat. Deși pare ceva simplu, preluarea manuală conținut și formatarea / reformatara sunt dintre cele mai laborioase operațiuni în cazul unui redesign și nu pot fi executate superficial, pentru că de preluarea corectă a conținutului depind și afișarea corectă a site-ului, dar și viteza de afișare / încărcare și lizibilitatea pentru vizitatori.

Cât costă preluarea conținutului?

Depinde. Dacă se face manual, costurile sunt mari, pentru că este necesar foarte mult timp și trebuie atenție, cunoaștere a ambelor platforme și experiență. WEBGROW tarifează orar acest serviciu, la tariful orar standard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la WEBGROW, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: