Meniu Închide

Mii de imagini în domeniu public (gratis) – Biblioteca Britanică

Din colecția de imagini în domeniu publicBiblioteca Britanică oferă cui are nevoie mii de imagini în domeniu public, absolut gratuit, în contul lor de Flickr. Vestea nu e foarte nouă, dar, cum e vorba de imagini în domeniu public și asta salvează, adesea, situația (în cazul bugetelor mici), am decis să publicăm acest link extrem de util.

Prin urmare, dacă îți plac imaginile vintage (și, mai ales, ilustrațiile făcute manual, cum se făceau pe vremuri pentru cărți și cum se fac extrem de rar în prezent •), această colecție fabuloasă este pentru tine.

Toate imaginile sunt atent alese și scanate la rezoluție destul de bună (calitatea e OK pentru niște imagini scanate), unele sunt color, altele conțin și porțiuni de text din cărțile din care au fost scanate. În orice caz, ce e cel mai important e că sunt foarte multe și că sunt imagini în domeniu public.

Imaginile sunt grupate ordonat, pe categorii, și trebuie să ai răbdare – sistemul de afișare al Flickr este destul de greoi și îți poate pune nervii la încercare, mai ales dacă ai o conexiune mai leneșă.

Tot ce trebuie să faci ca să le descarci este fie să ai un cont de Flickr, fie să te loghezi cu contul tău de Yahoo (dacă nu ai, deși e improbabil, îți poți face unul, foarte rapid) și poți descărca imediat orice imagine dorești – sunt toate imagini în domeniu public, deci, practic, poți face cu ele orice. Le poți chiar și vinde printate pe cărți poștale, dacă vrei.

Succes la descărcat și răbdare la încărcare!

______

  • Graficianul WEBGROW nu a uitat să țină în mână creionul, deși lucrează grafică asistată de PC din anul 2000. Așadar, dacă ai nevoie de ilustrații făcute manual, cum sunt, de exemplu, cele de mai jos (lucrate pentru un website de lifestyle), te rugăm să ne contactezi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la WEBGROW, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: